Orgel

Phillicorda GM7500

Philips heeft lang geleden de muziek markt willen veroveren met elektronische orgels. Phillicorda was de naam. Er zijn verschillende typen geweest. Na enige discussie en als het collectief geheugen van Amusanto nog goed functioneert, hebben we er 2 gehad. De onderstaande foto laat de eerste zien de Philips Phillicorde AG-7500.

img094
Een groepsfoto. Vlnr Corrie van Duijn, Truus van Duijvenbode, Piet Imthorn, Cor van Duijn, Jaap Schaap, Bram Ouwehand. Jaap Schaap kon geweldig vloeiend orgel spelen. (Eh,… wat doet die gitaar links op de grond?)

Dit eerst orgel was een orgel op buizen techniek, aangezien transistors destijds nog schaars waren. Het geluid is moeilijk te beschrijven, maar het vermoeden bestaat dat dit orgel toch meer voor de kerkmuziek is ontworpen dan voor popmuziek. De reverb of nagalm was wel perfect.

De Phillicorda GM753

Het tweede orgel was een Philicorda GM753. Eigenlijk identiek aan bovenstaande, maar meer voor podia bedoelt. Deze had niet de “versterkerkast” tussen de poten hangen en zag er wat stoerder uit.

DSC_0069
Alweer Jaap Schaap op het urregel. De GM753

 

 

 

 

 

asdf