Regeltechniek

 In de Uni-zaal in het voorzeghokje!
Carl in de kou
Carl van Duijn de geluidstechnicus van Amusanto. Linksonder de prehistorische diaprojector, een bandrecorder, veel kabels en een Geloso 100 W versterker met 100 W brom! 25 januari 1958.
Terwijl er op het toneel gezongen werd over het palmenstrand van Hawaii zat onze technicus Carl in het souffleurs hokje, van het podium van de Uni zaal, te verrekken van de kou. Het vroor die avond bijna 12 graden (niet in de kelder natuurlijk), maar het was er toch zó koud dat Carl zijn jas en sjaal hard nodig had om een beetje
warm te blijven. Vóór Carl staat een ouderwetse dia projector. We hadden het idee opgevat om dia’s  van tropische stranden op een witte achtergrond te projecteren. Bij de generale repetitie zagen we dat dat niks werd, omdat de palmbomen ook op onszelf  geprojecteerd werden. Daar hadden we natuurlijk even niet aan gedacht…..
Hieronder nog een mooie foto met “high tech” apparatuur op de regeltafel. Het was zaak niet te struikelen over al die draden!
Kees Kraaijenoord (onder) staat de kunst af te kijken van Niek van Duijn.
DSC_0034
Op onderstaande foto is voor de technisch geïnteresseerden een Philips “groene” HF302  versterker te zien. Deze werd vaak als bas versterker gebruikt tezamen met de beroemde 9710 luidspreker, eveneens van Philips. Ook dit zijn tegenwoordig verzamelobjecten.
Een mooie verzameling high tech!
Een elektronisch stilleven van Rembrandt van Rijn.