Laura van Duijn

Laura tijdens het optreden op 5 november in de Roskam in Katwijk. Ze speelde als een professional en had nog tijd om rond te kijken en grappen te maken.

Laura over muziek maken (Uittreksel uit de schoolkrant….)

“……Het is moeilijk om een instrument uit te kiezen als je nog geen muziek maakt. Bovendien is er bij ons thuis heel veel keuze, zoveel als in een gemiddelde muziekzaak. Het eerste instrument dat ik probeerde was de mandoline, maar dat is wel moeilijk. Ik was toen rond de vijf jaar. Eigenlijk wilde ik op trompet les. Die glimmen zo mooi! Helaas, mam en pap vonden dat te veel herrie voor de buren.  Het volgende instrument dat ik uitprobeerde was een drumstel….., dat maakt minder herrie! Ik vind het heel leuk en ik ben er zeker ook goed in. De laatste tijd speelde ik er niet veel meer op, ik was toe aan wat nieuws. Ik heb basgitaar gespeeld, maar dit instrument was niet helemaal wat ik wilde. Bovendien pakte mijn zus hem af…. Ik speel ook mondharmonica. Dat is heel leuk maar het probleem is dat ik méér wilde. En toen ontdekte ik de piano! Ik was meteen verkocht. Begin maart 2015 ben ik echt begonnen. Ik heb nooit officiële les gehad, maar dat maakt niet uit. Mam speelt gelukkig heel goed piano en geeft mij les. Ik leer het ook heel graag zelf. Soms wel 2 uur per dag!…….”

Laura in haar element.
Laura in haar element.

Laura van Duijn is een componist in de dop. Speelt met veel plezier de piano en heeft al een aantal studio-opnamen gemaakt. Hieronder is een link naar het inmiddels bekende, door Laura gecomponeerde en geschreven, Land of Paradise. De geschiedenis leert dat dit nummer in ongeveer 15 minuten is ontstaan. Let dus hier op wat de toekomst gaat brengen!

Land of Paradise (zang en piano: Laura van Duijn, andere instrumenten: E.J. van Duijn):

 

Ook het liedje My own Johnny hieronder is geschreven door Laura, de muziek is gecomponeerd door Laura en E.J  van Duijn.

My own Johnny (zang: Laura van Duijn, andere instrumenten: E. J. van Duijn):

Laura van Duijn