Eric-Jan van Duijn

Als zoon van Corrie en Cor van Duijn is mijn eerste, en tevens enige herinnering aan de Amusanto-tijd, dat ik als klein jongetje van ongeveer 3 jaar oud op het podium rondscharrelde. Ik herinner mij allemaal mensen die naar mij lachten en ik lachte terug,….. totdat de muziek begon en ik in huilen uitbarstte. Ik had nog nooit van mijn (korte) leven zoveel herrie gehoord. Goed,…. mijn moeder haalde mij op en dat was het einde van mijn Amusanto carrière. Tot nu toe dan…

Eric-Jan

Ik speel gitaar sinds mijn 11e jaar. Wellicht zullen ex-gitaarlessers van mijn vader denken dat ik het van hem heb geleerd, maar niets is minder waar. Mijn moeder heeft mij de basisbegrippen geleerd en de rest kwam vanzelf. Volgens mijn vader is dat maar goed ook (!)

Tijdens mijn studie was ik de vaste kampvuur gitarist van mijn zeilvereniging. Saillant detail is dat ik vaak hiervoor een geleende (zwarte) gitaar van ene Kees Kraaijenoord gebruikte! Ook heb ik een paar jaar in een bandje gespeeld. Lekker oefenen in de zeilloods bij ijzige kou, maar je kon wel herrie maken!  Aangezien we net zo veel succes wilden hebben als de Beatles, besloten we de band “Cockroach” te noemen,….immers toch een echte studentenkamer kever? Het was kennelijk een verkeerde keuze, want behalve een aantal kleinschalige feestjes wilde het succes niet echt komen.

Ondertussen speel ik drums, gitaar, bas, een beetje piano en alles wat me interesseert! Elektronica is altijd al mijn hobby, het liefst oude radiobuizen techniek. Dit is zeker handig als je muziek maakt, immers: All Good Things are made in the Sixties!!!!

Mijn muzieksmaak is breed, o.a. jaren 50 Les Paul, Chet Atkins, jaren 60 Beatles, Stones, Kinks, Animals allemaal favoriet. Maar ook hedendaagse muziek kan ik zeker waarderen!

Mijn dochters zijn inmiddels ook door het muziek beestje gestoken. Het is hier ’s avonds ook erg gezellig als we met zijn allen muziek maken. Zelf gecomponeerd of niet, allemaal even leuk!

Hier onder een eigen compositie “blues me home”

Een werkje geschreven in Frankrijk “La mélodie de la Coudoulière”

Nou vooruit, nog ééntje dan…. “Eric’s Waltz”

Eric-Jan zingt en speelt een liedje
Eric-Jan zingt en speelt een liedje