Jan Parlevliet

Jan Parlevliet over zijn tijd bij Amusanto:

“………Banjo-boy, zo werd ik heel vaak genoemd vroeger …..en dat kwam natuurlijk doordat Cor & Corrie mij hadden gevraagd om samen met Thea een duo te vormen en een aantal songs van de Deense Jan & Kjeld te zingen op een ouderavond. De bekendste nummers waren Banjo Boy en Tiger-rag. Via een advertentie in de Katwijkse Post in 1957 ( ik was toen 11 ) was ik in contact gekomen met Amusanto en kreeg banjo les van Cor op de bovenwoning in de buitensluisstraat. Het optreden op die ouderavond was direct een groot succes en we werden direct opgenomen in het hoofdprogramma van Amusanto. Ik meende zelfs dat het aantal avonden in de Uniezaal direct moest worden uitgebreid. Vooral het samen zingen met Thea (red. Thea van Duijn) ging eigenlijk moeiteloos en we vormden een natuurlijk duo.

In heel veel zalen zijn we toen opgetreden w.o. natuurlijk Casino in Noordwijk, Oranjezaal en met name de 4x ZN actie met Johan Bodegraven op de radio veroorzaakte heel wat publiciteit. Wat ik altijd heel spannend vond was door het gaatje in het gordijn kijken hoe vol de zaal weer was. Qua outfit was toen al een blauwe blazer bij mij standaard en ik droeg een blauw strikje voor de pauze en een rood strikje na de pauze. Op een gegeven moment werden de optredens volgens mijn moeder wel wat veel, want er was iedere week wel ergens een optreden, zoals bij De Gemeente Werken en op het Zeehospitium etc.. Het optreden wat mij het best is bijgebleven was het optreden op vliegveld Valkenburg in een hele grote hangar met heel veel publiek. Mijn ouders vonden het toen welletjes en vonden dat ik al mijn aandacht aan school moest besteden….achteraf heb ik begrepen dat er teveel louche kerels bij ons in het Kleine Winkeltje kwamen met allerlei aanbiedingen en grootse plannen i.z. een zangcarrière etc. Dus dat was het einde van een zeer aangename, leuke en intensieve 2,5 jaar Amusanto……”

“……Wat heel bijzonder is geweest dat ik middels een zakelijke aangelegenheid in 2009 en dus na 50 jaar weer contact hebt gekregen met Cor & Corrie. Vergeet nooit meer dat Cor bij het telefoongesprek ineens zei: ….Ben jij het Jan !!!! Resultaat was dat ik samen met mijn echtgenote bij Cor & Corrie op bezoek ben geweest en dat was voor ons heel emotioneel, want ik had mezelf nog nooit horen zingen. En Cor had band opnamens van al de liedjes, die ik ooit samen met Thea had gezongen. Ze waren indertijd opgenomen in de koeienstal van Cor z’n familie. Ook had ik maar 1 foto van Jan & Thea in mijn bezit en ik kreeg heel wat zwart /wit negatieven mee. Momenteel heb ik alle liedjes en foto’s op m’n smartphone staan en toon ze nog vol trots aan iedereen die geïnteresseerd is. Ook heb ik voor Cor & Corrie een DVD gemaakt, waarbij de beelden samen met de muziek van de Amusanto POP CD zijn toegevoegd…..”

“…….De ervaring om op te treden en voor grote zalen te staan is me goed bijgebleven en ik heb na m’n 12de jaar nog heel wat banjo gespeeld. Vooral op bruiloften, feestjes, bij de Quick Boys en werkgevers heb ik zelf vaak liedjes gezongen en mezelf met de banjo begeleid. De banjo is inmiddels gesneuveld alsook de vaardigheid van het spelen…..”

Jan Parlevliet

jan parlevliet
Jan Parlevliet